NIEUWE TIJD, NIEUWE KANSEN, NIEUWE VISIES, NIEUW LEVEN


VISIE-GROOT kopie

Onlangs kwam ik (weerom) een mooi boek tegen.

VISIE-boek2 kopie

Een prachtige vriendin had mij een aantal boeken uitgeleend.
Wij doen dit wel eens meer: boeken uitwisselen.
En zoals meermalen in mijn leven, bleek dit boek een hele mooie boodschap en wijsheid in te houden die mij een stukje wijzer maakte.

Ik heb dit wel meer; het is zelfs een hele dikke rode draad in mijn leven.

VISIE-rodedraad1 kopie

Telkens als ik over een bepaald onderwerp een vraag heb, een levensvraag zich opdringt, of ik spirituele ergens vast zit, dan popt er een boek op dat over deze kwestie handelt. Op deze manier word ik gestuurd naar informatie die mij doet groeien en die mij van binnen rijker maakt.

Lange intro om bij de titel van het boek te komen:
Cristina, tweeling als licht geboren - van Bernadette Von Dreien.

VISIE-Christinaboek kopie

Het boek handelt over het ware verhaal van een tweeling, waarbij eentje overlijdt, en het achtergebleven kind vanuit de andere sferen begeleidt. Christina, het overgebleven meisje, is behept met mooie gaven en is deel van de nieuwe wereld en tijdsgeest waarin de kinderen van nu leven.
Wij, als “oude garde”, kunnen veel leren van deze kinderen. Zij zijn onze leraars en tonen ons de weg die wij kunnen gaan.

En de keuze om hen te volgen en te begrijpen, is super belangrijk:
OF wij kiezen voor angst, volgzaamheid, de opgelegde en aangeleerde oude normen, afhankelijkheid en zo meer; OF wij kiezen voor liefde, openheid, vrijheid van ziel en liefdevolle zelfredzaamheid.

VISIE-koers1 kopieVISIE-koers2 kopie

Nu, zul je zeggen, dat is toch simpel. Het laatste natuurlijk! Alleen, deze keuze is niet zo één, twee, drie, hopla en klaar. Om deze keuze te maken, dien je bereid te zijn om het oude te laten, en bewust een spiksplinternieuwe en ongekende koers te gaan varen. En ja, verandering wekt weerstand en die mogen wij nu helemaal opzij gaan zetten.

VISIE-nieuw1 kopieVISIE-nieuw4 kopie

Op dit moment zitten wij merendeels gebakken in een driedimensionale visie: deze van polariteit: goed/slecht, donker/licht, mooi/lelijk, en ga zo maar door. Als wij deze nieuwe werkelijkheid (nu ja nieuw…) willen verwelkomen, dienen wij onze visie te verruimen en multidimentionale, parallelle werelden/werkelijkheden omarmen, het onverklaarbare onderzoeken en open te staan voor datgene wat wij al zo lang ontkend hebben.

Het boek zou eigenlijk onderdeel dienen te zijn van allen die met kinderen werken.

VISIE-kind7 kopieVISIE-kind5 kopieVISIE-kind6 kopie

En natuurlijk ook voor de mama’s, de papa’s, de grootouders, de tantes en de nonkels. Juist: iedereen dus. Het zal de visie over deze nieuwe kinderen en het begrip voor anders zijn, verruimen. Ook de psychologie, de wetenschap, de scholen, de opvoeding, de omgang met elkaar, zouden dan een verruimde werkwijze en begrip aan de dag kunnen leggen.

En last, but not least: als wij met zijn allen deze liefdesvibratie kunnen verstevigen, uitbreiden, aarden, in ons hart sluiten, doorgeven en verruimen; dan kunnen wij de nieuwe levenswijze gaan aanwenden en een mooier en vrediger bestaan voor ons allen opstarten en bestendigen.

VISIE-nieuw3 kopieVISIE-nieuw2 kopie

Kom, haal dit boek in huis en lees het, leef het.

Met heel veel liefde,

VISIE-einde2 kopie


Marina